Hoe repareer je beschadigde velgen?

Velgen zijn niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk esthetisch onderdeel van je auto. Helaas kunnen ze na verloop van tijd beschadigd raken door krassen, stoeprandschade of corrosie. Gelukkig is er een proces van velgenreparatie dat je velgen weer als nieuw kan laten stralen. In deze blog nemen we je mee door het stapsgewijze proces van velgenreparatie, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Stap 1: Inspectie en Evaluatie

Het reparatieproces begint met een grondige inspectie van de velgen. Wij zullen de aard en omvang van de schade beoordelen. Dit omvat het controleren op krassen, deuken, corrosie of andere mogelijke problemen. Op basis van de evaluatie wordt een plan opgesteld voor de reparatie en wordt een offerte verstrekt aan de eigenaar van de auto.

Stap 2: Verwijderen van de Banden

Om de velgen grondig te kunnen repareren, moeten de banden worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat wij toegang hebben tot de volledige velg en de schade nauwkeurig kunnen behandelen.

Stap 3: Schoonmaken en Ontlakken

Voordat de reparatie kan beginnen, moeten de velgen grondig gereinigd en ontlakt worden. Dit verwijdert alle oude verflagen, vuil en eventuele corrosie. Een schone ondergrond is essentieel voor een succesvolle reparatie.

Stap 4: Reparatie van Krassen en Deuken

Als de velgen krassen, deuken of andere schade vertonen, worden deze gerepareerd. Wij kunnen kromme velgen richten met onze speciale machines en velgen die stoeprandschade hebben afdraaien met onze cnc machines. Ook komt er vaak een hoop handwerk bij kijken voor het beste resultaat.

Stap 5: Schuren, stralen en Voorbereiden

Na het herstel van de schade wordt de velg geschuurd en voorbereid voor verdere afwerking. Dit zorgt ervoor dat de verflaag gelijkmatig kan worden aangebracht en dat eventuele oneffenheden worden geëlimineerd.

Stap 6: Poedercoaten of spuiten

Na het herstel kan de gewenste kleur aangebracht worden door middel van een coating. De coating is harder dan normale lak en gaat daarom langer mee. Wij kunnen de velgen uiteraard ook spuiten als je op zoek bent naar een speciale kleur of een patroon.

Stap 7: Drogen en Montage van de Banden

Na het voltooien van het spuitproces moeten de velgen de oven in om uit te harden. Daarna kunnen we de banden monteren.

Stap 8: Kwaliteitscontrole en Inspectie

Voordat de gerepareerde velgen worden teruggeplaatst op de auto, ondergaan ze een grondige kwaliteitscontrole en inspectie. Dit omvat visuele inspectie, controle op de juiste kleur en afwerking, en ervoor zorgen dat er geen defecten zijn.

Stap 9: Terugplaatsen van de Velgen op de Auto

Na het doorstaan van de kwaliteitscontrole worden de gerepareerde velgen weer op de auto geplaatst. Nu kan jij weer genieten van stralende velgen onder jouw auto!

Open chat
Prijsindicatie nodig? Stuur dan je inch maat en een foto van de velg! 🛞